Kevään 2023 kuulumisia

Kevään opintoihin kuului monia erilaisia opetustuokioita ja ryhmämme kasvoi kahdella lapsella. Kevään aikana puuhailtiin mm. näitä: Demokratian taitojen vahvistamista Lasten demokratian taitojen tukeminen on yksi koulumme tärkeistä arvoista. Näitä taitoja onkin vahvistettu koulukokousten muodossa, jossa kaikki oppilaat ja opettaja yhdessä sopivat koulun tekemisistä ja säännöistä. Kevään alussa pidettiin isompi kokous, jossa päätettiin kevään ohjelmasta. Lyhyempiä … Lue lisää

Kesäleiri onnistui yli odotusten

Leirin tavoitteena oli lisätä lasten osallisuutta, parantaa yhteistyötaitoja ja toisten huomioon ottamista. Tähän tavoitteeseen pyrittiin yhteisellä neuvottelulla, valinnanvapaudella sekä jättämällä aikaa myös vapaaseen liikuntaan ja ulkoleikkeihin Koroisten upeassa ympäristössä. Koska nämä tavoitteet onnistuivat, tapahtui leirillä paljon oppimista ikään kuin huomaamatta. Moni lapsista rakensi ensimmäisen puuveneensä leirillä!

Keskusteleva oppimisyhteisö synnyttää hyvinvointia

Minulle oppilaiden osallisuus, sisäisen motivaation tukeminen ja oppimisen ilon säilyttäminen ovat tärkeitä arvoja. Haluan olla mahdollistaja ja enemmän tukijan roolissa. Oppilailla on into tehdä asioita, löytää ja havainnoida itse, kun siihen annetaan puitteet ja aikuinen tukee tekemistä.

Polku itseohjautuvuuteen

Polku itseohjautuvuuteen

Meidän näkemyksemme on, että tarpeiden tunnistaminen ja kunnioittaminen yhdistettynä demokraattisen koulun toimintatapoihin tarjoaa oppilaille parhaan mahdollisuuden kasvaa itseohjautuviksi oppijoiksi.