Tapahtumat

Taidetta luonnossa -kesäleiri lapsille
Turussa 7.-11.6.2021

Millaista taidetta syntyy kierrätys- ja luonnonmateriaaleista? Miten taide voi auttaa suojelemaan luontoa? Millaista kauneutta luonnosta löytyy? Miten taidetta tehdään ympäristön ehdoilla? Millainen on taidenäyttely luonnossa?

Turun Feeniks-koulun taide- ja ympäristökasvatusta yhdistävä päiväleiri johdattaa pohtimaan suhdettamme luontoon ja ympäristöön luovan toiminnan kautta. Leirillä tutustumme kuvataiteen ja leikin kautta ekologisiin teemoihin. Leirin päätteeksi toteutetaan lasten oma taidenäyttely, johon myös vanhemmat ovat tervetulleita tutustumaan!

Vietämme leiripäivät Koroisten vanhalla maatilalla, luonnonkauniissa ja historiallisesti ainutlaatuisessa ympäristössä. Ohjatun ohjelman aikana liikutaan luonnossa ja tutkitaan ihmisen ja ympäristön vuorovaikutusta erilaisten osallistavien harjoitusten ja kuvataiteen avulla. Leirillä on lisäksi aikaa vapaaseen leikkiin, pelaamiseen, askarteluun ja ulkoiluun. Tervetuloa mukaan 7.-11.6.2021 taiteilemaan, ihmettelemään ja oppimaan!

Leiri on tarkoitettu 7-13-vuotiaille lapsille. Aiempaa harrastustaustaa kuvataiteesta ei tarvita. Leirin toimintaperiaatteena on demokraattinen kasvatus, jossa lapsia tuetaan itseohjautuvuuteen ja yhteistyöhön.

Turun Feeniks-koulun opettaja johdattelee taide- ja ympäristöteemoihin päivittäin klo 10-14. Opettajalla on luokanopettajan ja alakoulun kuvataideopettajan pätevyys.

Leirille voi osallistua puolipäivä- ja kokopäiväpakettina.
Kokopäiväpakettiin (klo 8-16) kuuluu:
– aamun aloitus ja vapaamuotoista toimintaa ohjaajan läsnä ollessa klo 8-10
– leirin ohjattu ohjelma klo 10-14
– vegaaninen keittolounas klo 12
– välipala klo 15
– iltapäivä ohjaajan läsnä ollessa klo 16 asti

Puolipäiväpakettiin (klo 10-14) kuuluu:
– leirin ohjattu ohjelma klo 10-14
– vegaaninen keittolounas klo 12

Ilmoittautumiset 4.6. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/75FF05D6A8A605B8

Kokopäiväpaketin hinta 150 €.
Puolipäiväpaketin hinta 100 €.

Leiri järjestetään, mikäli sille ilmoittautuu tarpeeksi osallistujia (varmistamme leirin toteutumisen 15.5. mennessä). Seuraamme koronaepidemiaan liittyviä viranomaisohjeita ja leiri toteutetaan niin, että sille on turvallista osallistua. Jos leiri peruuntuu 15.5. jälkeen koronatilanteen vuoksi, palautamme leirimaksut.