Lasten luonto- ja taideleiri Turussa, Koroisilla  3.6 – 5.6.2024

Tervetuloa Turun Feeniks-koulun päiväleirille! Leiri kestää kolme päivää ja leiripäiville voivat osallistua kaikki esikoulu- ja ala-asteikäiset lapset (6-12v). Myös vanhemmat lapset ovat tervetulleita esim. sisarusten mukana.

Kesäleiri pidetään luonnonläheisessä miljöössä Koroisten vanhalla maatilalla, parin kilometrin päässä Turun keskustasta.  Leiripäivinä puuhaillaan paljon ulkona tilan pihapiirissä ja Koroisten lähistöllä maalais- ja jokimaisemassa.

Luonto- ja taideleirillä tehdään paljon hauskoja juttuja käsin; nikkaroidaan, tehdään taidekokeiluja ja jälkkäriherkkuja. Leirillä leikitään myös paljon ja pelataan ulkopelejä. Ensiaputaitojenkin oppiminen on mahdollista.

Viime kesän leiri onnistui yli odotusten! Lasten kokemuksia leiristä voit lukea täältä.

Toiminta

Leirillä korostetaan lasten osallisuutta, yhteistyötaitoja ja toisten huomioon ottamista. Aamulla pidetään kesäleirin kokous, jossa lapset saavat yhdessä neuvotellen vaikuttaa leiriohjelman sisältöön ja päivien kulkuun. Lapsille kerrotaan eri mahdollisuuksista Koroisilla, joista he voivat valita mieleisensä tekemisen. Eri aiheista koostetaan pienryhmät, joita vetävät ohjaajat. Leirillä on kaksi ammattitaitoista ohjaajaa, jotka ovat perehtyneet lasten demokratiataitojen kehittämiseen. He ovat opettaneet sekä ohjanneet eri-ikäisiä lapsiryhmiä useamman vuoden ajan.

Päivien kesto

Leiritoiminta tapahtuu klo 9.00-15.00.

Voit tuoda lapsesi liukuvasti klo 8-9 välillä ja hakea klo 15-16 välillä. Varsinainen toiminta alkaa vasta klo 9. Ennen tätä lapsi voi mm. syödä aamupalansa Koroisilla, piirtää tai vaikka leikkiä legoilla.

 • 8:00 – 9:00 saapuminen liukuvasti
 • 9:00 – 11:30 kesäleirin kokous ja ohjattua toimintaa
 • 11:30 – 12:00 ruokailu 
 • 12:00 – 14:00 toimintaa
 • 14:00 – 14:30 välipala
 • 14:30 – 15:00 toimintaa ulkona, loppuleikki
 • 15:00 – 16:00 liukuva lähtö

Ruokailu

Leirin hintaan kuuluu lounas, joka tarjoillaan klo 11:30. Ruoka on laktoositon, gluteeniton ja vegaani. Ruokaan voi halutessaan lisätä tarjolla olevaa lihaa. Mikäli lapsellasi on muu erityisruokavalio, kerro siitä ilmoittautumisen yhteydessä.

Ota mukaan välipala, joka nautitaan klo 14.

Hinta

 • 130 € leirimaksu / perusmaksu
 • Sisaralennus: 1. lapsesta 130 e, ja seuraavista sisaruksista 110 e.
 • 150 € leirimaksu / tuet samalla vähävaraisen mahdollisuutta osallistua.

Saat maksuohjeet sähköpostiisi vahvistuksen yhteydessä, viimeistään 15.5. Leiri toteutuu, mikäli leirille ilmoittautuu vähintään 12 osallistujaa.

Osallistujamäärä: 15. Osallistujat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoja leiristä saa sähköpostitse info@turunfeenikskoulu.fi

Vakuutus

Lapsella on oltava voimassa oleva tapaturmavakuutus, leirin järjestäjä ei tarjoa vakuutusta.

Ilmoittaudu mukaan lomakkeella

Kesäkuun 3. – 5. päivä, 2024, maanantai – keskiviikko, klo 9.00 – 15.00.

Kyllä, haluan ilmoittautua leirille.

  (pakollinen)


  Leirin järjestäjä on Turun Feeniks-koulun tukiyhdistys ry

  Turun Feeniks-koulu on demokraattisen koulun periaatteiden mukaisesti toimiva oppimisyhteisö Turun Koroisilla. Koulun oppilaat ovat esi- ja peruskouluikäisiä lapsia. Tukiyhdistys mahdollistaa koulun toiminnan ja tukee lasten mahdollisuutta omaan yhteisöön.