Kesäleiri 2023

Kesäleiri on päättynyt, kiitos kaikille mukana olleille!

Lasten kesäleiri Turussa Koroisilla ma 5.- ke 7.6.2023

Lasten luonto- ja taidepainotteisella kesäleirillä samoillaan Koroisten upeassa maalais- ja jokimaisemassa, kerätään villiyrttejä luonnosta, kokataan omaa ruokaa pienryhmissä, nikkaroidaan puuesineitä, tutustutaan Elonkirjo-puistoon ja tehdään päätökset yhdessä neuvotellen. Leirin viimeisenä päivänä ihaillaan leirin tuotoksia näyttelyssä ja pidetään vohvelikahvila.

Leiri kestää kolme päivää ma 5.- ke 7.6. klo 8-16 ja siihen voivat osallistua kaikki esikoulu- ja ala-asteikäiset lapset. Myös vanhemmat lapset ovat tervetulleita esim. sisarusten mukana.

Toiminta

Leirillä korostetaan lasten osallisuutta, yhteistyötaitoja ja toisten huomioon ottamista. Aamulla pidetään kesäleirin kokous, jossa lapset saavat yhdessä neuvotellen vaikuttaa leiriohjelman sisältöön ja päivien kulkuun. Lapsille kerrotaan eri mahdollisuuksista Koroisilla, joista he voivat valita mieleisensä tekemisen. Eri aiheista koostetaan pienryhmät, joita vetävät ohjaajat. Päivän aikana lapset voivat mm. kokata voikukkamunakasta, villiyrttimakeisia, nikkaroida oman paatin tai osallistua savipajaan. Lapsille jää aikaa myös vapaaseen liikuntaan ja ulkoleikkeihin Koroisten upeassa ympäristössä.

Ohjaajat

Leirillä on kaksi ammattitaitoista ohjaajaa, jotka ovat perehtyneet lasten demokratiataitojen kehittämiseen. He ovat opettaneet sekä ohjanneet eri-ikäisiä lapsiryhmiä useamman vuoden ajan.

Kenelle

n. 6-12 v. Myös vanhemmat lapset voivat osallistua esim. sisarusten mukana.

Päivien kesto

Klo 8-16

Liukuva tulo klo 8-9 ja lähtö klo 15-16

Leiritoiminta klo 9-15

Voit tuoda lapsesi liukuvasti klo 8-9 välillä ja hakea klo 15-16 välillä. Varsinainen toiminta alkaa vasta klo 9. Ennen tätä lapsi voi mm. syödä aamupalansa Koroisilla, piirtää tai vaikka leikkiä legoilla.

Päivien kulku

8:00 – 9:00 saapuminen liukuvasti
9:00 – 10:00 kesäleirin kokous ja ohjattua toimintaa
11:30 – 12:00 ruokailu 
12:00 – 14:00 toimintaa
14:00 – 14:30 välipala
14:30 – 15:00 toimintaa ulkona, loppuleikki
15:00 – 16:00 liukuva lähtö

Ruokailu

Leirin hintaan kuuluu lounas, joka tarjoillaan klo 11:30. Ruoka on laktoositon, gluteeniton ja vegaani. Ruokaan voi halutessaan lisätä tarjolla olevaa lihaa. Mikäli lapsellasi on muu erityisruokavalio, kerro siitä ilmoittautumisen yhteydessä.

Ota mukaan välipala, joka nautitaan klo 14.

Hinta

130 € leirimaksu / perusmaksu 

150 € leirimaksu / tuet samalla vähävaraisen mahdollisuutta osallistua.

Pyrimme tukemaan vähävaraisten osallistumista. Jos haluat neuvotella leirimaksusta, ota rohkeasti yhteyttä.

Maksu maksetaan viikon sisällä ilmoittautumisesta, saat maksuohjeet sähköpostiisi vahvistuksen yhteydessä.

Osallistujamäärä: 15. Osallistujat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu verkkosivujen lomakkeella turunfeenikskoulu.fi/kesaleiri

Järjestäjä

Turun Feeniks-koulun tukiyhdistys ry

Turun Feeniks-koulu on demokraattisen koulun periaatteiden mukaisesti toimiva oppimisyhteisö Turun Koroisilla. Koulun oppilaat ovat esi- ja peruskouluikäisiä lapsia. Tukiyhdistys mahdollistaa koulun toiminnan ja tukee lasten mahdollisuutta omaan yhteisöön.